Home  
Shop  
Over 
Contact

Neptattoos 
Set tattoos 
Pakket tattoos 
Prijzen 

Tattoo papier 
Inkjet tattoo papier 
Laser tattoo papier 
Inspiratie 

Instructies 
Plakinstructies 
FAQ

06-plaktattoos 
StickyTattoos
Tattoo Platform 

 

FAQ
Hieronder vind je de meeste gestelde vragen die ons gesteld zijn over onze neptattoos, sets, pakketten, DIY tattoo papier, het aanbrengen en verwijderen van plaktattoos, de mogelijke formaten, het verschil tussen het formaat van de tattoo en het formaat van je afbeelding waarvan je een neptattoo wilt laten maken. Staat jou vraag er toch niet bij? Neem dan gelijk contact met ons op via het contactformulier. We nemen dan direct contact met je op om je verder te adviseren.

 

Hoe werken de neptattoos?

Onze neptattoos worden gemaakt van hypoallergene materialen, zodat de kans op een allergische reactie een heel stuk kleiner is. Onze neptattoos bestaan uit een aantal gedeeltes en lagen. De eerste is de beschermingslaag die je er van te voren eraf moet halen. Vergeet je deze eraf te halen, dan lukt het je niet om de neptattoo aan te brengen. Omdat je de neptattoo er vervolgens op de kop aanbengt op de huid, zit er nog een plaklaag tussen. Deze voorkomt dat de huid in contact kan komen met de inkt of toners uit de bedrukking. Als laatste laagje zit er een vel (kartonnetje) op die tijdens het aanbrengen met water na 20 tot 30 seconden er zelf vanaf gaat.

Klassieke plaktattoos kunnen rimpelig worden na het aanbrengen, hoe kan dat?
Dat kan meerdere oorzaken hebben. Het kan zijn dat de plaktattoo niet strak op de huid is gedrukt of is verschoven tijdens het aanbrengen. Maar het kan ook voorkomen als de aangebrachte neptattoo tijdens het drogen te zeer bewegen. De plaktattoo rekt dan teveel uit. 

Hoe kunnen de neptattoos worden aangebracht?
De neptattoos kunnen heel gemakkelijk aangebracht worden op de huid. Haal voorzichtig de plastic beschermlaag van de neptatto en breng deze met de afbeelding naar beneden op de juiste plek. Druk hem even stevig aan. De neptattoo kan niet meer verschoven worden. Maak nu de neptattoo nat met een natte doek of spons. Nog beter is het om de neptattoo onder stromend water te houden. Lauw water werkt vele malen beter dan koud water. De neptattoo moet minimaal 20 tot 30 seconden nat worden gemaakt. Als de bovenste laag ervan zelf afgaat, dan is de neptattoo prima aangebracht. Maak de neptattoo nadat de bovenste laag eraf is nogmaals nat voor het beste resultaat. Pleisterspray, talkpoeder en andere middeltjes zijn niet nodig bij onze neptattoos.
 

Moet ik de plaktattoo echt 30 seconden in het water houden? 
Voor het beste resultaat is het belangrijk de neptattoo zo lang mogelijk met lauw water in contact te brengen. Belangrijk is dat de bovenste laag zelf los laat. Pas dan is de neptattoo goed aangebracht. Trek je de bovenste laag er zelf af dan kan het zijn dat de plaklaag nog niet is opgelost en dus minder goed of helemaal niet blijft plakken op de huid. Als de neptattoo goed is aangebracht, dan moet de plaklaag rondom de afbeelding transparant zijn. Is de rand er om heen melkachtig wit, dan is er onvoldoende water gebruikt om de plaklaag op te laten lossen. Het aanbrengen van de neptattoo onder stromend water werkt ook beter dan met een natte doek. Heb je geen stromend water bij de hand, zorg dan dat de natte doek goed vochtig is. Beter te nat dan te droog.


Hoe lang blijven jullie neptattoos zitten?
Gemiddeld blijven onze neptattoos 3-5 dagen zitten op de huid. Veel hangt af van de plek waar de neptattoo wordt geplaatst en wat je ermee doet. Plaats je de neptattoo op een plek waar bijvorbeeld kleding er veel over heen schuurt, dan zullen ze sneller beschadigen. Een spijkerbroek schuurt meer dan een zijde blouse. Op een goede plek kan de neptattoo wel 14 dagen blijven zitten.

Hoe kan ik de neptattoo verwijderen?
Net zo gemakkelijk als je ze aanbrengt, haal je ze er ook weer vanaf met babyolie of bodylotion. 

 

Kunnen jullie neptattoos ook in de zon en het water gebruikt worden?
Onze neptattoos zijn watervast en uv-bestendig. Zonder problemen kan je met onze neptattoos onder de douche, in bad, in het zwembad of in de zee. Ook kun je onze neptattoos probleemloos gebruiken in de zon. De plek onder de neptattoo kleurt niet mee in de zon. Hou hier dus wel rekening mee. In de zon moet je ook de de neptattoo en de huid erom heen insmeren met zonnebrand.

 

Vanaf welke aantallen kunnen jullie neptattoos bestelt worden? 
Met alle plezier maken we al 1 neptattoo voor je. Heb je minder dan 50 neptattoos nodig? Speciaal hiervoor hebben we drie sets met neptattoos ontwikkeld in de formaten A4 (=20 x 28 cm), A5 (= 14 x 20 cm) en A6 (= 10 x 14 cm). Je bepaalt zelf hoeveel neptattoos je wilt, in welk formaat of formaten, van 1 afbeelding of van meerdere afbeelding. Jij bepaalt het helemaal zelf.

 

Heb je meer dan 50 neptattoos nodig? Bestel dan 1 van onze pakketeen met neptattoos. In onze shop hebben we een beperkt aantal standaard formaten staan. Heb je een ander formaat of aantallen nodig? Neem dan contact met ons op. We kunnen ieder willekeurig formaat voor je maken tot en met ons maximum formaat van 20 x 28 cm.

 

Wat is de levertijd van jullie neptattoos? 

De gemiddelde producitetijd is 3-5 werkdagen na ontvangst van de betaling en de juiste afbeeldingen. We versturen de plaktattoos met PostNL. Helaas moet u rekening houden met 1-2 werkdagen voor de bezorging. Neptattoos met spoed nodig? Dat kan, we kunnen onze neptattoos al leveren binnen 24-uur. Uiteraard tegen een spoedtarief. Neem voor een prijsopgave snel contact met ons op.
 

Tattoo formaat of Beeld formaat?
Bij het bepalen van de formaten gaan wij uit van het formaat van de gewenste afbeelding, tekening of tekst. Dit lijkt heel logisch, maar toch gaan alle andere leveranciers uit van het formaat van de tattoo. Echter rondom iedere afbeelding moet 3-5 mm vrije ruimte zitten, anders hecht de tattoo niet goed aan de huid. Een tattoo formaat van 3,8 x 3,8 cm heeft dan ook slechts een beeld formaat van 3,0 x 3,0 cm. De afbeelding van een tattoo met het formaat van 5,0 x 5,0 cm, is vaak maar 4,0 x 4,0 cm. Onze ervaring is dat klanten uitgaan van het formaat van de afbeelding, dus gaan wij hier ook van uit. Dit voorkomt teleurstellingen.